Google lanceert nieuwe indexatie API voor Google for Jobs

google for jobs api
Door Stijn Verstappen, Get.Noticed 10-12-2019

Google for Jobs timmert hard aan de weg. Inmiddels staat de teller al op meer dan honderd landen waar de tool actief is. Ook in Europa blijven er nieuwe landen bijkomen, zoals recent Italië aan het rijtje werd toegevoegd. Sinds kort bestaat er echter ook een indexatie API.

Een API is de afkorting voor application programming interface. Simpel gezegd is het een koppeling tussen twee systemen. Het wisselt data of content uit. Een bekende API die momenteel veel in de markt gebruikt wordt, is de Google Maps API. Deze API zorgt ervoor dat een Google Maps kaartje op je website wordt getoond, bijvoorbeeld op de contactpagina. Je website wordt dus gekoppeld met functionaliteit van Google Maps.

De indexatie API koppelt natuurlijk niet met Google Maps maar met Google for Jobs. Het zorgt ervoor de je nieuwe vacatures vrijwel direct op het platform komen te staan. Ook als je een aanpassing doet aan je vacaturetekst, wordt dit snel zichtbaar. Hetzelfde geldt voor het verwijderen van een vacature.

Tot voor kort was de sitemap de enige manier om jouw vacatures te laten indexeren voor Google for Jobs. Een sitemap is een automatische feed met hierin linkjes naar je website URL’s, waaronder je vacatures. Dit kun je toevoegen aan search console, zodat Google op de hoogte is van welke vacatures er online staan. Het nadeel hieraan is echter dat Google dit vaak maar 1 keer per dag checkt. Dus de kans is groot, dat als je een vacature verwijderd, dat deze nog uren aanwezig is op Google for Jobs. Het gevolg is dat mensen op een vacature pagina uitkomen die niet meer bestaat. Resultaat: bezoeker geïrriteerd.

Google zelf raadt daarom ook aan om de nieuwe indexatie API te gebruiken. Er zitten geen kosten aan de API verbonden, het enige wat je nodig hebt is een goede programmeur die dit kan instellen. De documentatie kun je hier vinden.

Let's meet

We leren jou en het bedrijf graag kennen.
Stuur ons een berichtje, bel, of kom op de koffie!