De effecten van Google for Jobs in de UK

Google for Jobs UK
Door Stijn Verstappen, Get.Noticed 26-09-2019

Google for Jobs komt naar Nederland, maar wat zijn de effecten bij onze buren in het Verenigd Koninkrijk? 

Google for jobs is nu meer dan een jaar live in het Verenigd Koninkrijk en de effecten van deze introductie zijn gigantisch. De zichtbaarheid bij baanzoekers is in de loop van anderhalve week (eind mei 2017) dusdanig gegroeid, dat Google for jobs nu al het op één na grootste online orientatiepunt is voor het vinden van een nieuwe baan.

Hoe kom je op Google for jobs?

Baanzoekers die in Google UK opzoek gaan naar een baan krijgen eerst een speciaal vacature zoekfunctionaliteit te zien en de ‘normale’ google resultaten staan eronder. Deze zoekfunctionaliteit neemt de ruimte in van ongeveer 3 – 4 zoekresultaten. 90% van de bezoekers zullen daarom in de zoekfunctionaliteit verder gaan zoeken.

Hoe komt Google for jobs aan het grote aandeel? 

Google laat de zoekfunctionaliteit alleen zien bij ongeveer 8 duizend zoektermen. Dit zijn wel de zoektermen met de hoogste zoekvolumes, denk bijvoorbeeld aan “Job”. Naast deze zoektermen zijn er 100 duizenden andere die ook relavant zijn. Het grootste jobboard (Totaljobs) scoorde heel goed in deze resultaten, maar is in zichtbaarheid gehalveerd na de introductie van Google for jobs.

Wat mogen we verwachten?

Google for jobs heeft een grote impact gehad in de UK en dit zal in Nederland niet anders zijn is onze verwachting. Met name de jobboards die afhankelijk zijn van het organische verkeer zullen hier sterk het effect van merken. Benieuwd hoe je bovenaan in Google for Jobs komt? Lees hier meer.

Let's meet

We leren jou en het bedrijf graag kennen.
Stuur ons een berichtje, bel, of kom op de koffie!