Het is officieel! Google for jobs is gelanceerd in Nederland

Door Roy de Jong, Getnoticed 25-08-2020

In februari kwamen de eerste berichten dat Google for Jobs gesignaleerd werd in de zoekresultaten van Google. Waar de gedachte was dat deze job search engine eindelijk live zou gaan in Nederland, bleek het uiteindelijk om een bètaversie te gaan welke later niet meer zichtbaar was. De hype nam langzaam af, echter gaat deze nu elk moment weer oplaaien: vandaag is er officieel een persbericht uitgestuurd door Google. Lees snel verder! 

Google introduceert..

Google introduceert vandaag een nieuwe vacature zoekfunctie in Google Zoeken. Met de nieuwe functie kunnen gebruikers die op zoek zijn naar vacatures direct in de zoekresultaten vacatures zien die aansluiten bij hun zoekopdracht. Hiervoor werkt Google in Nederland samen met onder meer  DPG Recruitment (Nationale Vacaturebank en Intermediair), Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team, Yacht, BMC), Monsterboard en Rijksoverheid (carrière platform Werken voor Nederland), waarvan de vacatures via Google Zoeken vindbaar worden voor gebruikers.

[...]

De functie zal de komende week worden uitgerold voor alle gebruikers in Nederland.‘

Google kondigt het dus officieel aan: Google for Jobs gaat vandaag (25 augustus) live in Nederland en wordt deze week uitgerold naar alle gebruikers in Nederland.

Even opfrissen, wat is Google for Jobs nu precies?

Deze functionaliteit verzamelt en vertoont vacatures van diverse jobboards & websites in een eigen overzicht op de Google zoekmachine. Werkzoekenden kunnen vacatures in één oogopslag zien binnen de zoekresultaten. In de onderstaande afbeelding zie je de Google for Jobs widget zoals het momenteel actief is in de Verenigde Staten.

 

De top drie vacatures worden weergegeven. Daaronder staat 100+ more jobs. Als je daarop klikt kom je uit op een schermvullend platform waar je kan zoeken en filteren op vacatures. De werkzoekende wordt uiteindelijk doorverwezen naar een andere site, bijvoorbeeld een recruitment-site of een partner jobboard zoals Jobbird, Glassdoor of LinkedIn.

Maar hoe belangrijk wordt Google for Jobs dan? 

Om wat perspectief te creëren: uit onderzoek is gebleken dat 73% van de werkzoekenden in de Verenigde Staten hun zoektocht naar een baan begint op Google. Dit potentieel is dus enorm, aangezien Google for Jobs dan het eerste zichtbare jobboard wordt voor een kandidaat. Check daarom nu nog of jouw vacatures klaar zijn voor Google for Jobs:

Doe de gratis vacaturetest hier
 

Mis deze kans niet

Samenvattend is dit een van de grootste tools die Google heeft gelanceerd in de afgelopen jaren. Internationaal gezien, zijn de bedrijven die op tijd hebben geïnvesteerd in dit platform enorm gebaat. Loop dus niet achter de menigte aan en zorg dat je klaar bent voor deze enorme kans op nieuwe sollicitanten voor je bedrijf!

Wil jij nog meer informatie ontvangen over deze nieuwe tool? Bekijk dan onze website en download het gratis whitepaper. 

Download whitepaper
 

Wist je dat we op korte termijn ook een live webinar gaan organiseren om jou klaar te stomen voor deze nieuwe ontwikkeling in recruitment landschap? Houdt onze pagina googleforjobs.nl in de gaten. Aanmelden kan binnen enkele dagen.

Ik wil meteen aan de slag

Wil jij nu helemaal tip top klaar zijn als bedrijf vóórdat je concurrenten dat zijn?

Neem dan via het formulier contact met ons op en laten we samen de mogelijkheden bekijken om jouw vacatures en jouw website Google for Jobs proof te maken.

Neem contact met ons op

Let's meet

We leren jou en het bedrijf graag kennen.
Stuur ons een berichtje, bel, of kom op de koffie!